Kunst aan de wand voor jonge politici in het land

Wie €1000 doneert aan LEF ontvangt een genummerde en gesigneerde zeefdruk van Tinkebell’s Flora Tata Metallica.

Terwijl dinsdag de miljarden om de oren vliegen zoekt politieke partij LEF op creatieve manieren naar geld. Wie €1000 doneert ontvangt een exemplaar van Tinkebell’s Flora Tata Metallica. Op 25 september moeten er minstens 12 exemplaren zijn verkocht, anders kan de partij niet meedoen aan de verkiezingen. Een race tegen de klok.

Wie niet sterk is moet slim zijn

Lijsttrekker Daniël van Duijn: “We dachten, hoe kunnen we direct waarde toevoegen en de kwestie van jongerenbelangen op de kaart zetten? Via de kunst van Tinkebell kwamen we uit op een win-win-win: Donateurs houden een kunstwerk over aan hun gift, die vanwege LEF’s ANBI-status belastingaftrekbaar is. Wij slagen erin om campagne te voeren en de politiek te verjongen. En samen met Tinkebell vestigen we de aandacht op de multi-generationele vervuiling door TATA Steel.

Kunst die schuurt

Columnist, kunstenaar en wereldverbeteraar Tinkebell wist wel een passend kunstwerk voor jongeren die hun toekomst in rook zien opgaan. Flora Tata Metallica is gemaakt van duinbloemen en zwart stof afkomstig uit de schoorstenen van TATA Steel. Ze toog een jaar lang naar de duinen van Wijk aan Zee om fijn- en grofstof uit het zand te extraheren en dit aan te brengen op het doek. Met hoofdpijnen, misselijkheid, duizeligheid en regelmatige bloedneuzen tot gevolg. Het resultaat mag er zijn. De afdrukken herinneren aan de dagelijkse schade die huidige en toekomstige generaties aan worden blootgesteld. Schade die LEF met 5 zetels in de Tweede Kamer hoopt tegen te houden. Speciaal voor LEF is een roze editie gemaakt die door te kunstenaar genummerd en gesigneerd is.

Ook kleine donaties aan LEF zijn welkom. Scan hiervoor de QR-code of bezoek onze pagina https://www.lef.nl/doneer

Previous
Previous

LEF te gast in Spijkers met Koppen

Next
Next

13 tips tegen stress en 13 stappen richting de Hangmat Samenleving