Het kabinet is gevallen. Dat betekent maar één ding!

Er komen nieuwe verkiezingen en LEF is van de partij. Het is klaar met het korte termijn denken en een premier die bij de vleet leugens sprak. De inwoners van Groningen, de toeslagenouders én kinderen verdienen herstel. En hoe dat beter te doen dan burgers en kinderen betrekken bij de besluitvorming en door vertrouwen in Nederlanders uit te spreken via een basisinkomen, burgerraden en betaalbaar voedsel? Er zit veel te veel stress en snelheid in de samenleving. Mensen komen niet meer mee of raken opgebrand door een inhumaan systeem vol weeffouten en foute aannames over de mens als egoïstisch wezen.

LEF heeft een prachtig verhaal te vertellen dat het tegendeel bewijst. Een verhaal waar Nederland naar snakt. Waarin klimaatactie leuk wordt om te doen omdat het met de gemeenschap gebeurt en iedereen ervan profiteert. Waar gedragsverandering een leuke ontdekkingstocht is en geen straf. Waar preventie en quali-tijd centraal staan. Aan het einde van het leven resteren er namelijk alleen herinneringen. Heb je het leven en je naasten lief gehad? En heb je op jouw manier kunnen bijdragen en de pracht van het leven kunnen doorgeven? Het banksaldo of de grote auto die je reed staat niet op je grafsteen. Alles draait uiteindelijk om liefde. En of het LEF had om voor menselijkheid te kiezen.

Volgens dit artikel in Binnenlands Bestuur zijn er goede kansen voor een jongerenpartij. Zij citeren dit onderzoek van I&O uit 2022 waaruit blijkt dat 21% van de jongeren tussen de 18 en 24 op een jongerenpartij stemmen als deze deelneemt aan de verkiezingen. Dat betekent 275.855 stemmen en 3 zetels als al deze jongeren gaan stemmen. De overtuigende entree van diverse lokale jongerenpartijen in de politiek (afgelopen jaar in Zandvoort, Heerlen, Leiden en Nissewaard) steunen ons in de overtuiging dat jongeren snakken naar een nieuw geluid dat hen centraal stelt. Na zware corona jaren, het laten barsten van de pech generatie met een karige voucher en het uitblijven van serieuze klimaatactie liggen er volop kansen voor LEF om een uniek geluid en visie toe te voegen aan de politiek.

We komen niet iets vragen, we komen energie en goede ideeën brengen. De onderliggende oorzaak van de vele crises waarin we verkeren is een gebrek aan verbeeldingskracht, lerend vermogen en nieuwsgierigheid. Laat deze zaken nu net de kern kwaliteiten zijn waar de jeugd goed in is. Het was Greta Thunberg die met een protestbord de wereldwijde beweging van Fridays for Future begon. Het zijn jongeren in Nieuw Zeeland die erin slagen om de rest van de samenleving ervan te overtuigen dat jongeren die belasting betalen ook het recht hebben om te kiezen. We gaan een spannende campagne tegemoet waarbij we de rest van de wereld inspireren om LEF te tonen en te groeien. Wie begint wint. LEF is klaar om de eerste stap te zetten!

Previous
Previous

De Crowdfunding is Live!

Next
Next

LEF is back!