LEF is back!

LEF kruipt uit de winterslaap voor drie belangrijke zaken. Ten eerste onze oriëntatie op een rechtszaak tegen de staat om vertegenwoordiging van álle burgers en ingezetenen in dit land te eisen. Ten tweede de betaallink naar de ledenbijdrage voor 2023. Ten derde een oproep om het bestuur van LEF te versterken.

€12,5 voor de politieke rechten van jongeren 💰

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Betaal hier direct jouw contributie via Ideal. LEF heeft de laagste jaarlijkse ledenbijdrage van alle politieke partijen. Dat betekent dat we geen exclusieve club zijn zoals de VVD (daar kost het €118 per jaar!). Wel dat we iedere bijdrage hard nodig hebben. Dankzij de ledenbijdrage kunnen we onze activiteiten organiseren, onze community van toekomststrijders uitbreiden en mooie toekomstige campagnes financieren. Daarnaast heb je als LEF lid een kerstkaart en 3D geprint speldje ontvangen.

Wil je een extra bedrag overmaken naar LEF? Dat kan door een bedrag naar keuze over te maken naar rekeningnummer NL89TRIO0320163814 ten name van LEF. Giften zijn belastingaftrekbaar. Lees hier meer over onze ANBI status. Alvast dank voor je steun.

Iedereen vertegenwoordigd in het parlement, ook 18- 🙋

Als je er lang over nadenkt is het eigenlijk bizar. De 20% jongste burgers van onze bevolking heeft niets te zeggen over de toekomst. Hoe kan 80% van Nederland nou 100% van de problemen oplossen zonder de verbeeldingskracht, het spelplezier en lerend vermogen van de jeugd? Wat ons betreft zijn jongeren onmisbaar in de democratie. Daarom beginnen wij, als we zijn verkozen, met het inclusieve parlement, waar 20% van de zetels zijn gereserveerd voor de jongste 3,3 miljoen Nederlanders. Zo worden er geen besluiten over hun ruggen genomen of kosten op hun bordje afgeschoven. Jongeren verdienen het niet om ecologische schulden van hun ouders te erven: Zij hebben de troep niet veroorzaakt.

Deze zogeheten toekomstzetels staan niet op het spel via verkiezingen. Kinderen moeten namelijk niet politiek worden. Deze zetels dienen het algemeen belang van de toekomst en worden aangewezen door organisaties die zich daarmee bezig houden. Zoals kinderverpleegkundigen, leraren, kinderrechters, jeugdbeschermers, toekomstdenkers en milieu organisaties. Kinderen verdienen namelijk een leefbare planeet en er is geen reden om hun belangen als ondergeschikt te zien. Ervan uitgaan dat ze automatisch vertegenwoordigd worden door volwassenen is helaas een illusie. Hier geldt het principe dat vertegenwoordiging ertoe doet. Huidskleur, gender, lichaamsbeperkingen, geloof en afkomst beïnvloeden allemaal het perspectief en de keuzes die een mens maakt. Kinderen staan ook op een unieke manier in de wereld en mogen niet over het hoofd gezien worden. Niet omdat de ene generatie meer waard is dan de andere, maar omdat ze allemaal naast elkaar mogen bestaan.

LEF gaat verkennen of er een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat kan worden aangespannen om het recht op vertegenwoordiging van deze significante minderheid te waarborgen. Daarvoor moet aannemelijk worden gemaakt dat zij schade ondervinden door de huidige regels. Dit moet getoetst worden aan nationale wetten en internationale verdragen. Ben of ken jij een jurist die zich in deze materie wil verdiepen en bijvoorbeeld een law clinic wil organiseren op een universiteit? Neem contact met ons op. Andere groepen hebben ook moeten vechten voor het recht op vertegenwoordiging. Als het aan LEF ligt is het niet zo moeilijk om de kring groter te maken. Daar hebben we allemaal baat bij.

Wil jij ons bestuur versterken? Meld je aan 💪

Wil jij de positie en stem van de nieuwe generatie beter gehoord maken? Lijkt het je leuk om ervaring op te doen met campagne voeren en politiek? Meld je dan nu aan via dit formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Nog twijfels of vragen over wat een bestuursjaar inhoudt en of het iets voor jou is? Stuur gerust een DM via Instagram, app met 06 20 27 80 96 📱 of stuur ons een mailtje via info@lef.nl 📧 Ervaring is niet vereist, wel nieuwsgierigheid om te leren!

Previous
Previous

Het kabinet is gevallen. Dat betekent maar één ding!

Next
Next

Terugblik op 2022 en winterstop