LEF 22 november verkiesbaar met lijstnummer #22!

Het is gelukt! LEF staat op het stembiljet in 12 provincies!

Wat hebben we hard gestreden tijdens de College Tour. Sommige kieskringen bezochten we zes keer om aan genoeg handtekeningen te komen! Een groot dankjewel aan alle ondersteuners en campaigners. Al het harde werk is beloond. We hebben binnen de tijd de meeste verzuimen hersteld en alle kandidaten zijn goedgekeurd. Nu is het aan alle kandidaten campaigners, leden en fans om LEF te promoten. Mooi extraatje is dat we politieke zendtijd krijgen omdat we in 19 van de 20 kieskringen meedoen 💪

College Tour: een avontuurlijk succes

Meer dan 625 mensen hebben voor LEF een handtekening gezet in hun lokale gemeentehuis. Er zijn meer dan 2000 kilometers gereden, duizenden stickers en flyers uitgedeeld. Kandidaten die burgers vroegen om LEF te steunen werden weggejaagd in Amsterdam en Almere. De koppeling van de auto ging kapot en we kregen een boete in Groningen. Maar het was het allemaal waard want LEF staat ontmoette zoveel enthousiaste mensen. En nu staat LEF officieel op het stembiljet. Met een prachtig lijstnummer: 22. Een beter ezelsbruggetje bestaat niet.

Door alle straatgesprekken zijn we er nog meer van overtuigd dat Nederland behoefte heeft aan LEF. Aan een partij die het anders durft te doen. Met baanbrekende ideeën die stress weghalen bij gewone burgers. Zoals een basisinkomen van €1550 per maand, meer woonruimte voor jongeren, gratis openbaar vervoer, kwijtschelding van studieschulden, hervorming van de jeugdzorg en rechtvaardig klimaatbeleid. Om van ons pleidooi voor een democratischere democratie via burgerraden, onthaasting en betere mentale zorg nog maar te zwijgen.

Niet alleen een drempel, ook goed voor team bonding

Zonder alle toppers die dag in dag uit opstonden om alle handtekeningen en officiële stempels te verzamelen was het niet gelukt. Zelfs in de club werd er nog campagne gevoerd voor LEF. Door samen te knokken voor een mooi resultaat (en met zijn drieën te slapen in een caravan) werd het team hechter. Het was ook leuk om te merken dat kiezers van LEF hadden gehoord dankzij de uitzending van Spijkers met Koppen (zie vorige nieuwsbericht). Daniël haalde met zijn tattoo van het partij programma het nieuws in Eindhoven (kijk hier het filmpje terug). Een fragment van het filmpje werd later getoond in RTL Boulevard waardoor kiezers in Lelystad ons ook weer herkenden. Grote shout-out naar onze 15-jarige kandidaat Wail Kherrazi die de kieskring Haarlem in een handomdraai uitspeelde. Maar ook aan Nuria, Zoë, Madelief, Jip, Rogier, Yumiko, Didier, Manu, Mar Claire, Shirley, Pieter, Linda, Merlijn, Niraï, Britte, Martin, Chris, Samir, Frank, Igor en vele anderen!

Previous
Previous

LEF kraakt Buitenhof met poster

Next
Next

LEF te gast in Spijkers met Koppen