LEF kraakt Buitenhof met poster

Wat als er geen stoel voor je aan tafel klaar staat aan de talkshowtafels? Ook al heb je begin oktober al een verzoek gestuurd om te gast te zijn om het te hebben over de benarde positie van jongeren? Dan pak je een ladder en zorg je dat je alsnog meedoet met het gesprek. Met slechts €15 en twee posters lukte het LEF om afgelopen zondag zichtbaar te zijn naast de andere lijsttrekkers. Lijsttrekker Daniël van Duijn fietste naar de Houthavens, achterhaalde met een verrekijker de locatie van de studio en besloot tijdens de uitzending een moment te pakken. Nooit eerder brak een partij voor zo weinig geld door de poort van de media.

De actie is succesvol verlopen. Twitter ging los. Gast aan tafel Esther Ouwehand vatte de actie positief op door te benadrukken dat ze buiten de lijntjes kleuren wel kan waarderen. BBB-leider Caroline van der Plas had geen goed woord over voor de actie en keek ronduit verbaasd naar de posters. Daniël maakte nog de opmerking ‘Stem op een jongere, het klimaat is groter dan Omtzigt en stem LEF. Daarna werd hij door de beveiliging en lokale politie verzocht om de locatie te verlaten.

We hebben de redactie van Buitenhof gevraagd of we volgende week aanwezig mogen zijn om ons verhaal te doen. Werk je zelf bij een nieuwsmedium of organiseer je een debat? Nodig LEF dan uit. We beloven dat we niet met de deur in huis vallen. Ludieke acties als deze zouden niet nodig zijn als er evenwichtig verslag werd gedaan van alle deelnemende partijen. Daarom kondigden we zaterdagavond tijdens een item van EenVandaag al aan de NOS aan te klagen als ze los van partijen die worden gepeild niet ook aandacht schenken aan de 10 nieuwkomers (los van NSC en GroenLinks/PvdA) die ook op het stembiljet staan.

Beelden vanuit de studio zijn hier te zien. De behind the scenes staan op YouTube.

Previous
Previous

LEF schenkt kunstwerk aan het Rijks

Next
Next

LEF 22 november verkiesbaar met lijstnummer #22!