Programma LEF Symposium

Op zaterdag 24 september organiseren we het allereerste LEF Symposium. Een geweldige kans voor jongerenorganisaties om te netwerken. Het thema is intergenerationeel vertrouwen. Wij kijken uit naar je komst. Mocht je dieetwensen hebben, laat het ons weten via info@lef.nl

10.30 – 11.00 Inloop met thee en koffie

11:00 - 11.15 Opening en welkomstritueel + aankondiging Lisa Sweere

11.15 – 12:00 Lezing voor de Nieuwe Generatie + Q&A 

12.00 – 13.00 Lunch + (live)muziek

13.00 – 14.00 Drie workshops: Vertrouwen bouwen, Stadswandeling, Samen kunst maken

14.00 – 14.15 Live muziek

14.15 – 14.20 Aankondiging Lars Westra

14.20 – 14.30 Speech over kinderrechten door Lars Westra

14.30 – 15.15 Panelgesprek over wensen voor de toekomst + Q&A

15.15 – 15.30 Begraven tijdcapsule

15.30 – 17.00 Netwerkborrel + (live)muziek

Prijzen (inclusief warme lunch):

Studententicket: €10

Volwassenen ticket: €20

Combiticket 3 studenten: €25

Combiticket 3 volwassenen: €50

Bemachtig 1 van de 100 plekken door hieronder je gegevens achter te laten. Via je mobiele nummer ontvang je een betaalverzoek en je ticket.

Sprekers

Lisa Sweere komt spreken namens Number 5 Foundation. Deze stichting zet zich in voor een duurzame, sociale en rechtvaardige samenleving door mensen met uiteenlopende perspectieven en ervaringen met elkaar te verbinden. Lisa ondersteunt gedupeerde ouders en jongeren van de toeslagenaffaire om hen in positie te brengen om op gelijkwaardige manier samen te werken aan structurele oplossingen. Zij bewaakt de regie en autonomie van ouders en jongeren en vertaalt inzichten naar strategieën en concrete acties via het initiatief 'Gelijkwaardig Herstel'.

Pieter Lossie organiseerde op 16-jarige leeftijd de schoolstaking voor het klimaat. Daarna hield hij zich bezig met de verlaging van de kiesgerechtigde leeftijd. Pieter is beleidsadviseur bij de Voortgezet Onderwijsraad en doet de minor Sustainability & Economics aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn vrije tijd maakt hij animatie films.

Lars Westra bracht het boek Ons Recht uit, een bundel interviews met zes talentvolle en jonge activisten. Als Kindercorrespondent stelde hij scherpe vragen aan ministers op het Binnenhof. In Kindervisie de Podcast voert Lars wekelijks gesprekken met jongeren en volwassenen. Op het symposium zal hij een lans breken voor kinderrechten en representatie.

Eline Peters schreef samen met Esther Crabbendam het Handboek voor de Jonge Rebel. Daarin lezen jongeren hoe ze verandering kunnen bereiken door actie en campagne te voeren. Eline was één van de initiatiefnemers van De Goede Zaak, een bureau dat progressief Nederland helpt om hun missie te bereiken. Het boek van Esther en Eline (vers van de pers) zal tijdens het symposium beschikbaar zijn. Ze werkt als politiek assistent van wethouder Zita Pels in Amsterdam op de dossiers duurzaamheid, volkshuisvesting & afval.

Daniël van Duijn presenteert het symposium. Hij riep samen met Jane Kuldipsingh LEF in het leven om de politieke rechten van jongeren, kinderen en ongeboren generaties te beschermen. Jongeren hebben namelijk zoveel te bieden maar deze potentie blijft nu nog grotendeels onbenut. Volgend jaar verschijnt bij BOT uitgevers zijn eerste boek Hourtopia – de tijdrijke toekomst. Daarin legt hij uit hoe we de wereld kunnen herinrichten door tijd als de bouwsteen van de samenleving te zien.

Routebeschrijving

Het adres is Nootdorpstraat 4, 3037 BM Rotterdam.

De familiekerk ligt op 15 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal.

Eudokiaplein is de dichtsbijzijnde tramhalte en parkeergarage (€0,90 per uur, maximum tarief van €22) op 4 minuten loopafstand.

Open atelier dag

Zaterdag 24 september verwelkomt de Familiekerk bezoekers van open atelier dag. Uitingen voor dit evenement leiden naar dezelfde locatie!

Previous
Previous

Happy Pride!

Next
Next

Save the date: Symposium voor de Nieuwe Generatie